2017. szeptember 28. csütörtök

Újabb kutatási eredmények bizonyítják, hogy a kreatív emberek jól meghatározható személyiségvonásokkal rendelkeznek. De ha tisztában vagyunk ezekkel a személyiségvonásokkal, az önmagában elegendő ahhoz, hogy megjósoljuk egy munkavállaló kreatív teljesítményét?

2017. szeptember 09. szombat

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a folyamatos megújulás és innováció sem egyéni szinten, sem kollektíven, a szervezeteken belül nem tekinthető már luxusnak, mindennapjaink szükségleteként jelentkezik. Ehhez kapcsolódóan a kreativitás, mint újszerű és hasznos dolog létrehozása, illetve új, minőségi és adott problémához illeszkedő megoldás megtalálása, egyre inkább fókuszba kerül.

2017. szeptember 28. csütörtök

Akár egy új terméket tervezünk, vagy az ügyfelünknek próbálunk korszakalkotó megoldást kiagyalni az aktuális problémájára, a kreativitás vitathatatlann előnyt jelenthet a számunkra. Azonban nem feltétlenül sikerül a kreativitás vezényszóra hadba állítani. Sőt, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá, éppen akkor hagyhat minket cserben.

2017. szeptember 09. szombat

2014. április-május között az InnovaLab Institute és a Jagall & Partners szakértői közös kutatást végeztek a szervezeti innovációs teljesítmény és stratégia jelenségeinek, valamint a szervezeteken belül észlelhető vezetői etika és lelkiismeret, illetve azok esetleges összefüggéseinek feltérképezésére. Jelen összefoglalóban az InnovaLab Institute által vizsgált szervezeti innovációs törekvésekre vonatkozó kutatási eredményeket mutatjuk be.

2017. szeptember 28. csütörtök

1963 novemberének egy napján Paul McCartney későn ébredt – ahogy mindig is szokott – az Asher család londoni Wimpole Street-en található házának emeleti hálójában. Egy dallamról álmodott, és ez a dallam még mindig ott motoszkált a fejében.
Álmosan a zongorához lépett, mely közvetlen az ágya mellett állt, és elkezdett rajta játszani. Először arra gondolt, hogy ez a dallam valami részlet lehet a „Chicago” vagy a „Stairway to Paradise” sztenderdből, vagy valami hasonló, amit régen az apja játszott otthon. Csak elfelejtette a nevét. Mivel éppen akkor kelt ki az ágyból, félálomban tűnődött, hogy mi lehet ez a dallam. Meg volt győződve, hogy valami olyasmi, amit korábban már hallott.